Asiatisk wokket kjøttdeig i hjertesalat med grønnsaker, jasminris og curry- og mangodressing
20-30
Laktosefri

Asiatisk wokket kjøttdeig i hjertesalat med grønnsaker, jasminris og curry- og mangodressing

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
norsk eple
Norsk eple
1 stk
rød paprika
Rød paprika
½ stk

Wokket kjøttdeig

kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 742 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med litt peanøtter.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Grønnsaker: Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Skrell gulrøttene, og skyll eplet og paprikaen. Kutt gulrøttene, eplet og paprikaen i tynne strimler. Ha grønnsakene på et serveringsfat.
  3. Wokket kjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre i omtrent 3 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og vend inn woksausen.
  4. Tilbehør: Kutt limen i båter. Fyll hjertesalatbladene med risen, kjøttdeigen og grønnsakene, og topp med curry- og mangodressingen og saft fra limebåtene.