Sitruskrydret torskefilet med hvitløkspoteter, glaserte gulrøtter og eple- og dillvinaigrette
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Sitruskrydret torskefilet med hvitløkspoteter, glaserte gulrøtter og eple- og dillvinaigrette

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olivenolje
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Hvitløkspoteter

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
Smør (Melk)
½ ss

Eple- og dillvinaigrette

sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
norsk eple
Norsk eple
½ stk
dill
Dill
½ bunt
lime
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl

Glaserte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Sukker
1 ts
Smør (Melk)
½ ss

Sitruskrydret torskefilet

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 588 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fisken og gulrøttene i ovnen på 210 grader varmluft i omtrent 12 minutter, hvis du ønsker å forenkle oppskriften.

  1. Hvitløkspoteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
  2. Eple- og dillvinaigrette: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll eplet og dillen. Kutt eplene i små terninger, og grovhakk dillen. Bland løken, epleterningene og dillen i en serveringsskål, og vend inn ½ dl olivenolje og saften fra limen. Smak til med salt og pepper.     
  3. Glaserte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrotstavene i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  4. Sitruskrydret torskefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2 minutter på hver side. Skru av varmen, krydre fisken med sitruskrydderet, og la fisken hvile i stekepannen frem til servering. 
  5. Glaserte gulrøtter, fortsettelse: Sil vannet av gulrøttene, og ha dem tilbake i kjelen. Bland inn 1 ts sukker og ½ ss smør, og varm opp på middels varme under omrøring, til sukkeret har smeltet. Pass på at alle sidene av gulrøttene blir blandet inn i sukkeret og smøret, slik at de blir glaserte. Krydre med litt salt og pepper.
  6. Hvitløkspoteter, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i 2 minutter. Skrell og knus hvitløken med den flate siden av en kniv. Ha ½ ss smør og hvitløken i kjelen med potetene, og stek potetene på middels varme i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.  
  7. Vel bekomme!