Hjertesalatblader med soyawokket svinekjøttdeig, eplesalsa og peanøtter
Laktosefri

Hjertesalatblader med soyawokket svinekjøttdeig

eplesalsa og peanøtter
4.14 (237)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Jasminris
135 g
Hjertesalat
1 stk
Grønt eple
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Kjøttdeig av svin
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
682 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ikke server nøtter til barn under tre år, da de lett kan sette nøtter i halsen.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Bland epleterningene sammen med korianderen i en serveringsskål, og vend inn saften fra halve limen, litt salt og pepper. 
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Ha i løken, hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett soya- og ingefærsausen, og kok opp.
Kutt resten av limen i båter. Fyll salatbladene med risen, kjøttet, eplesalsaen og peanøttene, og server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!