Soppyakiniku med sesamstekt brokkoli og erter, servert med speilegg og villris
20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Soppyakiniku med sesamstekt brokkoli og erter, servert med speilegg og villris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • hvitvinseddik
  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Villrisblanding

villrisblanding
Villrisblanding
125 g

Soppyakiniku

finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
aromasopp
Aromasopp
200 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
Sukker
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Vann
¼ dl
Soyasaus (Soya)
½ dl

Sesamstekt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
grønne erter
Grønne erter
1 pakke
lime
Lime
½ stk

Speilegg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Topping

vårløk
Vårløk
½–1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
⅓ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 629 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne saltredusert soyasaus.

  1. Villrisblanding: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Yakinikusaus: Ha ingefærblandingen i en liten kjele med 1 ss sukker, 1 ss hvitvinseddik, ¼ dl vann og ½ dl soyasaus, og kok det hele i 2–3 minutter.  
  3. Sesamstekt brokkoli og erter: Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og sesamfrøene i omtrent 3 minutter. Ha i ertene og hvitløken, og stek videre et par minutter. Ha det hele over på en tallerken, og krydre med litt salt og pepper.
  4. Soppyakiniku: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha i sjalottløken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Vend inn yakinikusausen. Skru ned til lav varme, og la soppyakinikuen trekke til resten av retten er klar. 
  5. Speilegg: Varm opp en ny stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene forsiktig i stekepannen, og stek dem i omtrent 5 minutter, eller til eggehviten har stivnet. Krydre med litt salt og pepper.
  6. Topping: Skyll og del vårløken i tynne skiver. Topp retten med vårløken og chilimajonesen ved servering.