Krydderstekt kyllingbryst med ovnsbakt søtpotetrisotto, crispy grønnkål og stekesjy
35-45
Laktosefri
Glutenfri

Krydderstekt kyllingbryst med ovnsbakt søtpotetrisotto, crispy grønnkål og stekesjy

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • vann
  • smør
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte grønnsaker

søtpotet
Søtpotet
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g

Risotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
risottoris
Risottoris
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
4½ dl

Krydderstekt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 740 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har dårlig tid, kan du skjære kyllingen i strimler og steke den i en stekepanne.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Legg søtpotetterningene utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og gulrøttene utover den andre siden. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter.
  3. Risotto: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, hønsebuljongen, 1 ss eddik og 4½ dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør i risen av og til. 
  4. Krydderstekt kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, og krydre med persilladen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–12 minutter, eller til den er gjennomstekt. Hvis du bruker et steketermometer, skal kyllingen ha en kjernetemperatur på 68 grader. La kyllingen hvile i 4–5 minutter, og skjær den i skiver før servering.  
  5. Ovnsbakte grønnsaker, fortsettelse: Ha grønnkålen i en skål, og kna inn litt olje og salt. Fordel kålen oppå gulrøttene i ovnen, når det gjenstår 4–5 minutter av steketiden, og stek til kålen er sprø.  
  6. Stekesjy: Ha ½ dl vann i stekepannen du stekte kyllingen i, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og 1 ss soyasaus.  
  7. Søtpotetrisotto: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Ha 1 dl av de ovnsbakte søtpotetterningene over i en skål, og mos dem sammen med den revne osten. Bland den moste søtpoteten inn i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper.