Tomatgryte med urtebakte poteter og aioli, toppet med persille
20-30
Glutenfri
Vegetar

Tomatgryte med urtebakte poteter og aioli, toppet med persille

En velsmakende tomatgryte med masse grønnsaker og sprø, ovnsbakte poteter du kan dyppe i deilig aioli.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Urtebakte poteter

poteter
Poteter
350 g
urtemiks
Urtemiks (Sulfitt)
1 pakke

Tomatgryte

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
purre
Purre
½ stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
appelsin
Appelsin
½ stk
tomatpuré
Tomatpuré
¼ pakke
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½ pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1½ dl

Topping

chiliflak
Chiliflak
½ pakke
appelsinskall
Appelsinskall
2 ts
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 683 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du safran liggende? Tilsett gjerne 1 ts for en dypere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Urtebakte poteter: Kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, ønsket mengde av urtemiksen, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–30 minutter.
  3. Tomatgryte: Skrell og kutt løken og gulroten i terninger. Skyll, tørk og finhakk persillen. Kutt purren i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i skiver. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern.
  4. Tomatgryte, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulroten og purren i 3–4 minutter, til løken er gyllen. Tilsett tomatpuréen, kryddermiksen og 1 ts av chiliflakene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i 1½ dl vann, crème fraîchen, grønnsaksbuljongen, kikertene, de hakkede tomatene og litt av persillen. La tomatgryten småkoke i 15–20 minutter. Smak til med saften fra halvparten av appelsinen, salt og pepper. 
  5. Topping: Topp tomatgryten med ønsket mengde av chiliflakene, det revne appelsinskallet og resten av persillen. Server aiolien til retten.