Hvit pizza med rødbeteskiver, valnøtter, syltet rødløk og dill
20-30
Vegetar

Hvit pizza med rødbeteskiver, valnøtter, syltet rødløk og dill

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Rødbetepizza

rødbeter
Rødbeter
2 stk
honning
Honning
1 pakke
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke

Ruccolasalat

ruccola
Ruccola
50 g

Topping

valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
dill
Dill
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1204 kcal
  • Fett 63 g
  • Karbohydrater 120 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne pizzaene med litt chiliflak!

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  3. Ovnsbakte rødbeter: Skrell og kutt rødbetene i skiver. Fordel rødbeteskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, balsamicovinaigretten, ønsket mengde av honningen, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i 15 minutter.
  4. Rødbetepizza: Legg pizzabunnene over på rister med bakepapir. Fordel crème fraîchen jevnt utover pizzabunnene, og strø over osten. Stek pizzabunnene midt i ovnen i 6–10 minutter. Grovhakk valnøttene. Strø nøttene over pizzabunnene når det gjenstår 3 minutter av steketiden. Skyll, tørk og grovhakk dillen. Topp pizzabunnene med de ovnsbakte rødbeteskivene, den syltede rødløken, dillen og litt olivenolje.
  5. Ruccolasalat: Ha ruccolaen over i en skål. Topp med litt olivenolje, og server ved siden av pizzaen.
  6. Nyt måltidet!