Helstekt filetstykke av svin med sennepsmarinerte byggkorn, bakte rotgrønnsaker og lett urtedressing

Helstekt filetstykke av svin med sennepsmarinerte byggkorn, bakte rotgrønnsaker og lett urtedressing

3.77 (130)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Byggkorn
125 g
(Bygg)
Spinat
50 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Rødbete
1 stk
Filetstykke av svin
300 g
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 618 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skjær kjøttet i medaljonger, og stek det ferdig i stekepanne, hvis du vil.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok byggkornene etter anvisningen på pakken. 
 Skrell gulrøttene, kålroten og rødbeten, og kutt dem i jevnstore terninger. Ha grønnsaksterningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 5 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. 
 Ta ut brettet med rotgrønnsaker fra ovnen. Legg kjøttet oppå grønnsakene, og stek det hele videre i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 65 grader. Ta grønnsakene og kjøttet ut av ovnen, og la kjøttet hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
 Skyll spinaten i kaldt vann. Hell av vannet fra byggkornene, og vend inn sennepsvinaigretten og spinaten. Smak til med salt og pepper. Bland de bakte rotgrønnsakene med byggkornene. 
 Server urtedressingen til retten.
Vel bekomme!