Soyamarinert laks med jasminris og mangosalat, toppet med kjerneblanding
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Soyamarinert laks med jasminris og mangosalat, toppet med kjerneblanding

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olivenolje
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Soyamarinert laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
lime
Lime
1 stk
Soyasaus (Soya)
4 ss
Olivenolje
2 ss

Mangosalat

mango
Mango
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
restaurantsalat
Restaurantsalat
100 g
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 969 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt flytende honning i soyamarinaden for en rundere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Soyamarinert laks: Legg fisken i en smurt ildfast form. Bland sammen chiliflakene, sesamfrøene, saften fra halve limen, 4 ss soyasaus og 2 ss olivenolje i en skål, og hell blandingen over fisken. Stek fisken i ovnen i 8–9 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  4. Mangosalat: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Kutt agurken i skiver. Skyll og tørk salaten. Bland sammen mangoen, løken, agurken og salaten i en serveringsskål. Topp salaten med kjerneblandingen.
  5. Mangosalat med soyamarinert laks: Bruk hendene til å rive den ferdigstekte fisken i biter, og strø bitene over salaten. Bruk soyablandingen fra fiskeformen som dressing til salaten, eller server den til retten.
  6. Servering: Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.