Pannestekt seifilet med spinatpoteter og spisskål, servert med dillsaus
30-45

Pannestekt seifilet med spinatpoteter og spisskål, servert med dillsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Spinatpoteter

poteter
Poteter
350 g
spinat
Spinat
50 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
potetkrydder
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke

Sitron- og dillsaus

grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
dill
Dill
½–1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss

Spisskål

spisskål
Spisskål
½ stk

Pannestekt seifilet

seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 429 kcal
  • Fett 10 g
  • Karbohydrater 44 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Spinatpoteter: Skyll og kutt potetene i fire. Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll spinaten. Skrell og finhakk hvitløken.
  2. Sitron- og dillsaus: Varm opp en liten kjele til middels varme, og smelt 1 ss smør i kjelen. Rør inn 1 ss hvetemel og halvparten av buljongen. Rør inn melken, litt og litt. Kok opp sausen under omrøring.    
  3. Sitron- og dillsaus, fortsettelse: Skyll og finhakk ønsket mengde av dillen. Skyll den halve sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Vend dillen inn i sausen. Smak til sausen med skallet fra sitronen, litt av saften fra sitronen, pepper og eventuelt mer av grønnsaksbuljongen. Ikke la sausen koke etter at saften fra sitronen er tilsatt, da kan den skille seg. La sausen stå på lav varme frem til servering, og rør om av og til.  
  4. Spisskål: Kutt spisskålen i to på langs. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek spisskålen i 2–3 minutter på hver av snittflatene. Krydre med salt og pepper. Ha spisskålen over på et fat, og dekk den med aluminiumsfolie, slik at spisskålen holder seg varm frem til servering.  
  5. Spinatpoteter, fortsettelse: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek hvitløken og spinaten i 2–3 minutter, til spinaten har falt litt sammen. Krydre med salt og pepper. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og bland spinaten, hvitløken og potetkrydderet med potetene.
  6. Pannestekt seifilet: Krydre fisken med litt salt og pepper. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  7. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.