Koreanske barbecue-kyllingvinger med knust agurksalat, chilikremet coleslaw og jasminris
Laktosefri

Koreanske barbecue-kyllingvinger

med knust agurksalat, chilikremet coleslaw og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • salt
  • sukker
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Vårløk
½ pakke
Soya- og ingefærsaus
½ pakke
(Soya, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Jasminris
135 g
Agurk
½–1 stk
Chiliflak
½ pakke
Sesam- og chilisaus
½ pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Koriander
½ bunt
Sukker
½ ts
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Lime
½ stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
939 kcal
Fett:
51 g
Karbohydrater:
74 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere chilimajonesen ved siden av, hvis du foretrekker det.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Legg pakken med kyllingvingene i en bolle med lunkent vann i omtrent 5 minutter. Trykk kyllingvingene forsiktig fra hverandre i pakken før du åpner den. Fordel kyllingvingene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 12–15 min, eller til de er gjennomvarme.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll og del agurken i to på langs. Legg agurken på skjærefjølen med skallet opp. Legg flatsiden av kniven mot skallet, og bank til med den andre hånda så agurken sprekker opp og knuses lett.
Kutt agurken i grove biter, og ha den i en skål. Rør inn ½ ts sukker, chiliflakene og sesam- og chilisausen. La agurken stå og marinere til resten av retten er klar. Skyll og grovhakk korianderen, og bland den inn i agurksalaten før servering.
Bland den finsnittede rødkålen og chilimajonesen i en bolle. Smak til med saften fra den halve limen, salt og pepper.
 Skyll og kutt vårløken i skiver. Ta kyllingvingene ut av ovnen når de er ferdigstekte, og vend inn soya- og ingefærsausen. Topp kyllingvingene med vårløken og sesamfrøene.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!