Laktosefri
Koreanske barbecue-kyllingvinger
med knust agurksalat, chilikremet coleslaw og jasminrisNy oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- salt
- sukker
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Vårløk
½ pakke
Soya- og ingefærsaus
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Jasminris
135 g
Agurk
½–1 stk
Chiliflak
½ pakke
Sesam- og chilisaus
½ pakke
Koriander
½ bunt
Sukker
½ ts
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones
½ pakke
Lime
½ stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 939 kcal
- Fett:
- 51 g
- Karbohydrater:
- 74 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere chilimajonesen ved siden av, hvis du foretrekker det.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Legg pakken med kyllingvingene i en bolle med lunkent vann i omtrent 5 minutter. Trykk kyllingvingene forsiktig fra hverandre i pakken før du åpner den. Fordel kyllingvingene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 12–15 min, eller til de er gjennomvarme.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og del agurken i to på langs. Legg agurken på skjærefjølen med skallet opp. Legg flatsiden av kniven mot skallet, og bank til med den andre hånda så agurken sprekker opp og knuses lett.
Kutt agurken i grove biter, og ha den i en skål. Rør inn ½ ts sukker, chiliflakene og sesam- og chilisausen. La agurken stå og marinere til resten av retten er klar. Skyll og grovhakk korianderen, og bland den inn i agurksalaten før servering.
Bland den finsnittede rødkålen og chilimajonesen i en bolle. Smak til med saften fra den halve limen, salt og pepper.
Skyll og kutt vårløken i skiver. Ta kyllingvingene ut av ovnen når de er ferdigstekte, og vend inn soya- og ingefærsausen. Topp kyllingvingene med vårløken og sesamfrøene.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!