Jambalaya med quinoa, kapers, fetaost og koriander
Glutenfri
Vegetar

Jambalaya

med quinoa, kapers, fetaost og koriander
Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Jambalaya er en risrett fra det kreolske kjøkkenet i Louisiana. I denne vegetarvarianten med svarte bønner og søtpotet er risen byttet ut med quinoa.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Selleristang
1 stk
(Selleri)
Søtpotet
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Oregano
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kapers
3–4 ts
Ferdigkokt quinoa
200 g
Vann
3 dl
Vårløk
½ pakke
Koriander
1 bunt
Spinat
50 g
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
473 kcal
Fett:
12 g
Karbohydrater:
68 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt tabasco og tamarisaus i jambalayaen for en mer autentisk smak.

Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt sjalottløken i terninger. Skyll og kutt selleristangen og søtpoteten i mindre biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, løken, selleristangen, søtpoteten, basilikum- og oreganokrydderet og 1 ts av chipotlemiksen i 2–3 minutter.   
Tilsett bønnene, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen, 3 dl vann og 3–4 ts av kapersen. La jambalayaen småkoke under lokk på middels varme i omtrent 10 minutter. Ha i quinoaen, og kok videre i 3 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av chipotlemiksen. 
Skyll og kutt vårløken i skiver. Skyll og finhakk korianderen. Skyll spinaten i kaldt vann. Smuldre fetaosten over jambalayaen, og topp med korianderen og vårløken. Server spinaten til retten.
Vel bekomme!