Fransk soppgryte med spinat og grønne linser, servert med potetmos
25-35
Glutenfri
Vegetar

Fransk soppgryte med spinat og grønne linser, servert med potetmos

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Fransk soppgryte

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
spinat
Spinat
50 g
timian
Timian
½ bunt
steinsoppsaus
Steinsoppsaus (Melk, Laktose)
1 pakke
aromasopp
Aromasopp
200 g
grønne linser
Grønne linser
1 pakke
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 654 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til gryten med litt soyasaus.

  1. Potetmos: Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Fransk soppgryte, forberedelse: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i grove biter. Skyll spinaten i vann.  
  3. Fransk soppgryte: Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene og selleriroten i 3–4 minutter, eller til de er gylne. Vend inn løken, hvitløken og bladene fra omtrent halvparten av timianstilkene, og stek videre i omtrent 2 minutter, eller til løken er blank. Ha i steinsoppsausen og 1 dl vann. La gryten koke i omtrent 8 minutter, eller til rotgrønnsakene er møre. 
  4. Fransk soppgryte, fortsettelse: Hell vannet av linsene, og skyll de i kaldt vann. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Krydre soppen med salt og pepper. Bland linsene, spinaten og soppen inn i soppgryten, og la det hele småkoke på middels varme i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper før servering, og topp med noen av timianbladene. 
  5. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med omtrent 1½ dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  6. God middag!