Bollywoodgryte med kylling og spinat, servert med korianderris, nanbrød og raita
20-30

Bollywoodgryte med kylling og spinat, servert med korianderris, nanbrød og raita

Saftig kylling, søt paprika og aromatisk sopp i en kremet saus. Dette er en enkel indisk gryterett proppfull av smaker.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olje

Korianderris

basmatiris
Basmatiris
135 g
koriander
Koriander
1 bunt

Bollywoodgryte

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
bollywoodgryte med kylling
Bollywoodgryte med kylling (Melk, Laktose)
600 g
spinat
Spinat
100 g
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
75–150 g

Nanbrød

nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
½ pakke

Raita

raita
Raita (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 976 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 110 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er også godt å finhakke korianderen, og la den koke med risen helt fra starten.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Korianderris: Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll, tørk og finhakk korianderen, og bland den inn i risen ved servering.
  3. Bollywoodgryte: Skrell hvitløken og løken. Kutt løken i skiver, og finhakk hvitløken. Skyll og rens paprikaen, og kutt den i skiver. Skyll og tørk spinaten.
  4. Bollywoodgryte, fortsettelse: Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og hvitløken i et par minutter, til løken er gyllen. Bland inn bollywoodgryten, kok forsiktig opp, og la det småkoke i et par minutter. Vend inn spinaten og crème fraîchen, og la gryten stå og trekke frem til servering.
  5. Nanbrød: Varm nanbrødet i ovnen i 2–3 minutter før servering.
  6. Raita: Server raitaen til retten.