Ovnsbakt laks med spinatkremet tagliatelle og frisk eplesalat
15-20

Ovnsbakt laks med spinatkremet tagliatelle og frisk eplesalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje

Spinatkremet tagliatelle

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
purre
Purre
1 stk
spinat
Spinat
100 g
sitron
Sitron
½ stk
kremfløte
Kremfløte (Melk, Laktose)
1½ dl
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke

Ovnsbakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g

Eplesalat

norsk eple
Norsk eple
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1047 kcal
  • Fett 57 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til fløte- og spinatsausen med litt dijonsennep.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
  2. Tagliatelle: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  3. Spinatkremet linguine: Kutt purren i to på langs, og skyll den godt i kaldt vann. Kutt den hvite og lysegrønne delen av purren i tynne skiver. Skyll og tørk spinaten. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern.
  4. Ovnsbakt laks: Legg fisken i en smurt ildfast form, og topp med sitronskallet og litt olivenolje, salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter. Fisken skal helst ha en mørk rosa kjerne. 
  5. Spinatkremet tagliatelle, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purren i 2–3 minutter, til den er blank. Tilsett fløten, og kok opp. Ha i grønnsaksbuljongen og spinaten, og la det hele småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn den ferdigkokte pastaen, og smak til med salt, pepper og saften fra den halve sitronen.
  6. Eplesalat: Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Bland sammen epleskivene og saften fra resten av sitronen i en serveringsskål.
  7. Vel bekomme!