Laktosefri
Glutenfri
Lyrfilet med pepperoni- og løksmør
ovnsbakte gulrøtter og ertepuré4.24 (281)
Under 30 min
6 Ingredienser
Lyrfileten blir en smaksbombe når den serveres med pepperoni- og løksmør. Resten av tilbehøret gir retten et klassisk og gjenkjennelig preg.
Lyrfileten blir en smaksbombe når den serveres med pepperoni- og løksmør. Resten av tilbehøret gir retten et klassisk og gjenkjennelig preg.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Lyrfilet
300 g
Grønne erter
125 g
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Sjalottløk
½ stk
Pepperoni
80 g
Smør
2 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 586 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 41 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke potetene i ovnen. Kutt potetene i skiver, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem med gulrøttene.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er møre.
Krydre fisken med salt og pepper. Legg fisken på stekebrettet med gulrøttene når det gjenstår omtrent 8 minutter av gulrøttenes steketid. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kok ertene i lettsaltet vann i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme. Sil vannet av ertene, og tilsett ½ dl melk og 1 ss smør. Kjør det hele til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skjær pepperoniskivene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Vend inn løken og 2 ss smør, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt, eller til løken er gyllen.
Vel bekomme!