Lyrfilet med ovnsbakte gulrøtter og ertepuré, servert med pepperoni- og løksmør
Laktosefri
Glutenfri

Lyrfilet med pepperoni- og løksmør

ovnsbakte gulrøtter og ertepuré
4.24 (281)
Under 30 min
6 Ingredienser
Lyrfileten blir en smaksbombe når den serveres med pepperoni- og løksmør. Resten av tilbehøret gir retten et klassisk og gjenkjennelig preg.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Lyrfilet
300 g
(Fisk)
Grønne erter
125 g
Melk
½ dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
½ stk
Pepperoni
80 g
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
586 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
41 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke potetene i ovnen. Kutt potetene i skiver, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem med gulrøttene.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er møre.
Krydre fisken med salt og pepper. Legg fisken på stekebrettet med gulrøttene når det gjenstår omtrent 8 minutter av gulrøttenes steketid. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Kok ertene i lettsaltet vann i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme. Sil vannet av ertene, og tilsett ½ dl melk og 1 ss smør. Kjør det hele til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt. 
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skjær pepperoniskivene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Vend inn løken og 2 ss smør, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt, eller til løken er gyllen.
Vel bekomme!