Ponzubakt laks med kinakål og edamamebønner, servert med jasminris og chilimajones
15-20
Laktosefri

Ponzubakt laks med kinakål og edamamebønner, servert med jasminris og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • salt

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Ponzubakt laks

ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
½ ss

Kinakål og edamamebønner

ingefær
Ingefær
1 bit
gulrot
Gulrot
1 stk
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
lime
Lime
1 stk
edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Sukker
1 ts

Tilbehør

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 831 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne litt finrevet limeskall (kun det grønne) sammen med kålsalaten for en ekstra frisk smak. Du kan også bake grønnsakene sammen med fisken hvis du ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Ponzubakt laks: Ha fisken i en ildfast form, og krydre den med litt salt. Fordel ponzusausen og ½ ss smør over fisken. Stek den midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  4. Kinakål og edamamebønner: Skrell og finriv 1 ts av ingefæren på et rivjern. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler på langs med en skreller, eller grovriv den på et rivjern. Kutt kålen i tynne strimler og del limen i to. 
  5. Kinakål og edamamebønner, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene og kålen i omtrent 3 minutter under omrøring. Skru av varmen og vend inn ingefæren, gulroten, 1 ts sukker og smak til med saft fra limen og litt salt.
  6. Servering: Server ponzusausen fra fiskeformen og chilimajonesen til retten.