Bowl med teriyakiglasert tofu og stekt kål, mangosalsa og sort ris
20-30
Laktosefri
Vegetar

Bowl med teriyakiglasert tofu og stekt kål, mangosalsa og sort ris

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Svart ris

svart ris
Svart ris
125 g

Mangosalsa

rødløk
Rødløk
½ stk
mango
Mango
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk

Stekt kål

finsnittet hodekål
Finsnittet hodekål
150 g
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke

Teriyakiglasert tofu

stekt norsk tofu
Stekt norsk tofu (Soya)
1 pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 696 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til mangosalsaen med litt finrevet limeskall (kun det grønne).

  1. Svart ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Mangosalsa: Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, mangoen og halvparten av korianderen i en skål, og smak til med saften fra halve limen.
  3. Stekt kål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek den strimlede kålen og ingefærblandingen i 2–3 minutter, eller til kålen er mør. Krydre med litt salt og pepper, og ha det hele over på en tallerken. 
  4. Teriyakiglasert tofu: Tørk tofuen lett, og skjær den i mindre biter. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek tofuen i 2–3 minutter, eller til den har en gyllen stekeskorpe. Skru ned varmen til middels, og vend inn teriyakisausen. Stek tofuen under omrøring i 2–3 minutter, til teriyakisausen har tyknet.
  5. Tilbehør: Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene og resten av korianderen til retten.