Sesambakt ørretfilet med wokket kålblanding, jasminris, sweet chilisaus og lime
15-20
Laktosefri

Sesambakt ørretfilet med wokket kålblanding, jasminris, sweet chilisaus og lime

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Sesambakt ørretfilet

ørretfilet
Ørretfilet (Fisk)
300 g
kimchiristede sesamfrø
Kimchiristede sesamfrø (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Wokket kålblanding

rødløk
Rødløk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
delt kinakål
Delt kinakål
200 g

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 609 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også riste sesamfrøene i en tørr stekepanne, og drysse dem over retten ved servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Sesambakt ørretfilet: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt, pepper og sesamfrøene. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den så vidt flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  4. Wokket kålblanding: Skrell rødløken og gulroten. Kutt løken, gulroten og kålen i strimler.
  5. Wokket kålblanding, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulroten og kålen i 2–3 minutter. Smak til med salt.   
  6. Tilbehør: Kutt limen i båter. Server limebåtene og sweet chili-sausen til retten.