Lettsaltet torsk med smørdampet kål og rotmos, servert med pepperonismør
15-20
Glutenfri

Lettsaltet torsk med smørdampet kål og rotmos, servert med pepperonismør

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt

Rotmos

rotmos
Rotmos (Melk, Laktose)
500 g

Posjert torsk

lettsaltet torskefilet
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
375 g
Vann
1 l

Smørdampede grønnsaker

delt kinakål
Delt kinakål
200 g
grønne erter
Grønne erter
125 g
Vann
2–3 ss

Pepperonismør

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
pepperoni
Pepperoni
100 g
Smør (Melk)
1–2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 624 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 28 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra god smak på rotmosen, kan du varme den opp i en liten kjele sammen med 1 ss smør, og smake til med salt hvis det trengs.

  1. Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann til fisken. 
  2. Rotmos: Legg posen med rotmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
  3. Posjert torsk: Skru av varmen på platen fra punkt 1. Legg fisken i vannet, og la den trekke i 8–10 min, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  4. Smørdampede grønnsaker: Kutt kinakålen i tynne strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek kålen i 2–3 minutter. Tilsett ertene og 2–3 ss vann, og la det hele dampe under lokk i ytterligere 2–3 minutter, til kålen har falt litt sammen. Smak til med salt.
  5. Pepperonismør: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skjær pepperoniskivene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Ha i løken og 1–2 ss smør, og stek det hele i omtrent 1 minutt, til løken er gyllen.
  6. Rotmos, fortsettelse: Ha rotmosen i en serveringsskål, og smak til med salt før servering.