15-20
Glutenfri
Lettsaltet torsk med smørdampet kål og rotmos, servert med pepperonismør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
Rotmos
Rotmos (Melk, Laktose)
500 g
Posjert torsk
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
375 g
Vann
1 l
Smørdampede grønnsaker
Delt kinakål
200 g
Grønne erter
125 g
Vann
2–3 ss
Pepperonismør
Sjalottløk
1 stk
Pepperoni
100 g
Smør (Melk)
1–2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 624 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 28 g
- Protein 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For ekstra god smak på rotmosen, kan du varme den opp i en liten kjele sammen med 1 ss smør, og smake til med salt hvis det trengs.
- Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann til fisken.
- Rotmos: Legg posen med rotmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
- Posjert torsk: Skru av varmen på platen fra punkt 1. Legg fisken i vannet, og la den trekke i 8–10 min, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Smørdampede grønnsaker: Kutt kinakålen i tynne strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek kålen i 2–3 minutter. Tilsett ertene og 2–3 ss vann, og la det hele dampe under lokk i ytterligere 2–3 minutter, til kålen har falt litt sammen. Smak til med salt.
- Pepperonismør: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skjær pepperoniskivene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Ha i løken og 1–2 ss smør, og stek det hele i omtrent 1 minutt, til løken er gyllen.
- Rotmos, fortsettelse: Ha rotmosen i en serveringsskål, og smak til med salt før servering.