Belugalinsesalat med avokado og mangosalsa, toppet med egg og cashewdressing
20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Belugalinsesalat med avokado og mangosalsa, toppet med egg og cashewdressing

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • cashewnøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • salt
  • olivenolje

Belugalinser

belugalinser
Belugalinser
125 g

Cashewdressing

lime
Lime
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke
Vann
¼ dl
Soyasaus (Soya)
1½ ss

Kokte egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Mangosalsa

mango
Mango
½–1 stk
agurk
Agurk
½ stk
lime
Lime
½ stk
chiliflak
Chiliflak
1 pakke

Belugalinsesalat

avokado
Avokado
1 stk
restaurantsalat
Restaurantsalat
50 g
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
40 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 694 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne salaten med litt koriander før servering.

  1. Belugalinser: Tilbered linsene som anvist på pakken.
  2. Cashewdressing: Skyll limen. Finriv limeskallet fra hele limen (kun det grønne) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen halvparten av limeskallet, saften fra halve limen, hvitløken, cashewnøttene ¼ dl vann og 1½ ss soyasaus i en beholder. Kjør blandingen glatt med en stavmikser, eller i en blender.
  3. Kokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6–8 minutter
  4. Mangosalsa: Skrell mangoen og skyll agurken. Kutt mangoen og agurken i terninger. Bland sammen mangoen, agurken, resten av limeskallet, saften fra resten av limen og chiliflakene i en skål. Smak til med olivenolje og salt.
  5. Belugalinsesalat: Del avokadoen i skiver. Skrell og kutt eggene i to. Legg opp belugalinsene på et serveringsfat. Topp med salaten, mangosalsaen, avokadoen, eggene og peanøttene. Ringle over cashewdressingen før servering.