Gratinerte enchiladas fylt med bønner og paprika, servert med grønn salat og koriander
20-30
Vegetar

Gratinerte enchiladas fylt med bønner og paprika, servert med grønn salat og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Bønnefyll

grønn paprika
Grønn paprika
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
maiskorn
Maiskorn
1 pakke
three spice
Three spice
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks

Gratinerte enchiladas

hvetetortillaer
Hvetetortillaer (Hvete)
4 stk
mozzarella
Mozzarella (Melk, Laktose)
90 g

Tilbehør

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 897 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne en deilig guacamole til enchiladaene.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Bønnefyll: Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Skyll og finhakk korianderstilkene. Spar på bladene. Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Rens og finhakk chilien. Sil laken av bønnene og maiskornene, og skyll bønnene i kaldt vann. 
  3. Bønnefyll, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen, hvitløken, sjalottløken og chilien i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Vend inn maiskornene, bønnene, korianderstilkene og tacokrydderet, og stek det hele videre i et par minutter. Knus bønnene grovt med stekespaden underveis i stekingen. Vend inn de hakkede tomatene, og la bønnefyllet småkoke i 3–4 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
  4. Gratinerte enchiladas: Fordel bønnefyllet i tortillalefsene, og rull dem sammen. Legg de fylte tortillaene med skjøten ned i en smurt ildfast form. Topp med mozzarellaosten, og gratiner enchiladaene i ovnen i omtrent 10 minutter. 
  5. Tilbehør: Skyll hjertesalaten, og del den i grove biter. Ha salaten i en skål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Topp enchiladaene med korianderbladene før servering, og server rømmen til retten.