Saftige karbonader med stekt løk, tyttebærglasert eple, senneps-sjy og potetskiver med grønnkål
20-30

Saftige karbonader med stekt løk, tyttebærglasert eple, senneps-sjy og potetskiver med grønnkål

I denne oppskriften får hverdagslige karbonader selskap av en smaksrik sjysaus med sennep, og epleterninger glasert med tyttebær.
Ingredienser

Allergener

melk, sulfitt, sennep

Basisvarene kan inneholde øvrige allergener
Basisvarer
Basisvarer

smør, bakepapir (kan sløyfes), olje, salt, pepper

Potetskiver med grønnkål
poteter
poteter
700 g
hvitløksfedd
hvitløksfedd
1 stk
grønnkål
grønnkål
100 g
Stekt løk
gul løk
gul løk
2 stk
Saftige karbonader
grove karbonader m/løk
grove karbonader m/løk (melk)
720 g
smør
smør (melk)
1 ss
Basisvare
Tyttebærglasert eple
grønt eple
grønt eple
1 stk
rørte tyttebær
rørte tyttebær
120 g
Sennepssjy
sjysaus
sjysaus (melk)
1 pakke
dijonsennep
dijonsennep (sulfitt, sennep)
½–1 glass
Næringsinnhold per porsjon
Energi 
701 kCal
Fett 
37 g
Karbohydrater 
64 g
Protein 
28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen.

Slik gjør du

Tips fra kokken
Tips fra kokken: Rist gjerne hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter. Dette gjør pepperen mildere på smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.