20-30
Pannestekt laksefilet med perlecouscous, spisskål, eple, reddiker og tyrkisk yoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Perlecouscous med spisskål, eple og reddiker
Perlecouscous (Hvete)
125 g
Rødløk
½–1 stk
Spisskål
½ stk
Grønt eple
½–1 stk
Reddiker
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 l
Smør (Melk)
½ ss
Tyrkisk yoghurt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Pannestekt laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
Topping
Reddiker
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 744 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dryss gjerne friske urter eller ristede og grovknuste nøtter over retten ved servering, og smak til couscousen med sitronsaft for ekstra smak.
- Perlecouscous med spisskål, eple og reddiker: Kok opp en kjele med 1 liter vann. Kok perlecouscousen i 10 minutter. Skrell rødløken, og kutt den og kålen i tynne strimler. Skyll eplet og reddikene. Kutt eplet i terninger, og kutt halvparten av reddikene i fire båter. Ha den ferdigkokte couscousen over i en sil, og skyll den i kaldt vann. La couscousen renne av seg i silen.
- Tyrkisk yoghurt: Ha yoghurten i en serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og litt salt.
- Perlecouscous med spisskål, eple og reddiker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og kålen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i epleterningene, reddikbåtene, couscousen og grønnsaksbuljongen. Krydre med salt og pepper. Vend inn ½ ss smør, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha couscousen over i en serveringsskål, eller fordel den på tallerkener.
- Pannestekt laksefilet: Tørk stekepannen med kjøkkenpapir. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksen i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.
- Topping: Kutt resten av reddikene i tynne skiver, og topp retten med dem.