Pannestekt laksefilet med perlecouscous, spisskål, eple, reddiker og tyrkisk yoghurt

Pannestekt laksefilet med perlecouscous, spisskål, eple, reddiker og tyrkisk yoghurt

4.06 (220)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Perlecouscous
125 g
(Hvete)
Rødløk
½–1 stk
Spisskål
½ stk
Grønt eple
½–1 stk
Reddiker
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 l
Smør
½ ss
(Melk)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Laksefilet
300 g
(Fisk)
Reddiker
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
738 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
65 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dryss gjerne friske urter eller ristede og grovknuste nøtter over retten ved servering, og smak til couscousen med sitronsaft for ekstra smak.

 Kok opp en kjele med 1 liter vann. Kok perlecouscousen i 10 minutter. Skrell rødløken, og kutt den og kålen i tynne strimler. Skyll eplet og reddikene. Kutt eplet i terninger, og kutt halvparten av reddikene i fire båter. Ha den ferdigkokte couscousen over i en sil, og skyll den i kaldt vann. La couscousen renne av seg i silen. 
 Ha yoghurten i en serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og litt salt.  
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og kålen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i epleterningene, reddikbåtene, couscousen og grønnsaksbuljongen. Krydre med salt og pepper. Vend inn ½ ss smør, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha couscousen over i en serveringsskål, eller fordel den på tallerkener. 
 Tørk stekepannen med kjøkkenpapir. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksen i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. 
 Kutt resten av reddikene i tynne skiver, og topp retten med dem.
Vel bekomme!