Pannestekt laksefilet med perlecouscous, spisskål, eple, reddiker og tyrkisk yoghurt
20-30

Pannestekt laksefilet med perlecouscous, spisskål, eple, reddiker og tyrkisk yoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Perlecouscous med spisskål, eple og reddiker

perlecouscous
Perlecouscous (Hvete)
125 g
rødløk
Rødløk
½–1 stk
spisskål
Spisskål
½ stk
grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
reddiker
Reddiker
½ pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 l
Smør (Melk)
½ ss

Tyrkisk yoghurt

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Pannestekt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g

Topping

reddiker
Reddiker
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 744 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dryss gjerne friske urter eller ristede og grovknuste nøtter over retten ved servering, og smak til couscousen med sitronsaft for ekstra smak.

  1. Perlecouscous med spisskål, eple og reddiker: Kok opp en kjele med 1 liter vann. Kok perlecouscousen i 10 minutter. Skrell rødløken, og kutt den og kålen i tynne strimler. Skyll eplet og reddikene. Kutt eplet i terninger, og kutt halvparten av reddikene i fire båter. Ha den ferdigkokte couscousen over i en sil, og skyll den i kaldt vann. La couscousen renne av seg i silen. 
  2. Tyrkisk yoghurt: Ha yoghurten i en serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og litt salt.  
  3. Perlecouscous med spisskål, eple og reddiker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og kålen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i epleterningene, reddikbåtene, couscousen og grønnsaksbuljongen. Krydre med salt og pepper. Vend inn ½ ss smør, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha couscousen over i en serveringsskål, eller fordel den på tallerkener. 
  4. Pannestekt laksefilet: Tørk stekepannen med kjøkkenpapir. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksen i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. 
  5. Topping: Kutt resten av reddikene i tynne skiver, og topp retten med dem.