Sesam- og honningstekt halloumi med tabbouleh, servert med krydret yoghurt
Vegetar

Sesam- og honningstekt halloumi med tabbouleh, servert med krydret yoghurt

4.23 (168)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Bulgur
125 g
(Hvete)
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Honning
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 736 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 68 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered bulguren som anvist på pakken.
 Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene.
 Skyll, tørk og grovhakk persillen. Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i små biter. Bland persillen, løken, granateplefrøene, tomaten og den ferdigkokte bulguren i en bolle. Smak til med salt, pepper, olivenolje og saften fra sitronen.   
 Ha yoghurten i en liten skål, og vend inn persilladen. 
 Strø sesamfrøene utover en tallerken, og vend halloumiskivene i frøene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen. Skru ned til lav varme, og drypp honningen over halloumien.
 Bre et tynt lag av den krydrede yoghurten på tallerkener ved servering, og topp med tabboulehen og halloumien. 
God middag!