Palak halloumi – indisk spinatgryte med halloumiost, servert med ovnsbakt blomkål, mangochutney og basmatiris
20-30
Glutenfri

Palak halloumi – indisk spinatgryte med halloumiost, servert med ovnsbakt blomkål, mangochutney og basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakt blomkål

blomkål
Blomkål
½ stk

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Palak halloumi

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
ingefær
Ingefær
1 bit
rød chili
Rød chili
1 stk
garam masala
Garam masala
1 pakke
liten kokosmelk
Liten kokosmelk
1 boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
spinat
Spinat
100 g
Vann
1 dl

Sprøstekte halloumiterninger

halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g

Tilbehør

mangochutney
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 892 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med litt ristede cashewnøtter.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader. 
  2. Ovnsbakt blomkål: Del blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter.
  3. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Palak halloumi: Skrell og finhakk sjalottløken, hvitløken og ingefæren. Rens og finhakk chilien. Varm opp en stor stekepanne eller en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, ingefæren og chilien i 3–4 minutter, til løken er blank. Bland inn garam masala-krydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i kokosmelken, grønnsaksbuljongen og omtrent 1 dl vann, og la det småkoke i 5–10 minutter, eller til resten av retten er klar.
  5. Palak halloumi, fortsettelse: Skyll spinaten i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek spinaten i omtrent 2 minutter, til den har falt sammen. Ha spinaten over i en beholder, og kjør den glatt med en stavmikser eller blender. Bland spinatpuréen i gryten med kokosmelken, og gi det hele et lite oppkok. Smak til med salt og pepper.
  6. Sprøstekte halloumiterninger: Del halloumien i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiterningene i 3–4 minutter, eller til de har fått en gyllen skorpe. Vend halloumiterningene inn i spinatgryten rett før servering.
  7. Tilbehør: Server mangochutneyen til retten.