20-30
Krydderstekt svinekam med kremet sitronpasta, servert med ovnsbakte cherrytomater og brokkolini
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Kremet sitronpasta
Linguine (Hvete)
200 g
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Sitron
½ stk
Vann
½ dl
Ovnsbakte cherrytomater og brokkolini
Cherrytomater
250 g
Brokkolini
150 g
Svinekam
Mager svinekam i skiver
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 859 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke tomatene på stekebrettet med brokkolinien for å spare oppvask. Riv gjerne litt parmesan over retten ved servering.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kremet sitronpasta: Kok pastaen som anvist på pakken. Spar på ½ dl av pastavannet når pastaen er ferdigkokt.
- Ovnsbakte cherrytomater og brokkolini: Ha cherrytomatene i en liten ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel brokkolinien på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Ha den ildfaste formen med tomatene på en rist i nederst i ovnen, og plasser stekebrettet med brokkolinien over. Stek tomatene og brokkolinien i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med kryddermiksen og litt salt mot slutten av steketiden. La kjøttet hvile på et skjærebrett eller en tallerken i omtrent 5 minutter før du skjærer det i skiver.
- Kremet sitronpasta, fortsettelse: Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp stekepannen til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek hvitløken og spinaten i omtrent 5 minutter, til spinaten har falt helt sammen. Ha pastaen og ½ dl av pastavannet i stekepannen, og vend inn crème fraîchen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen. Skyll og finriv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern, og ha det over pastaen. Smak til med salt, pepper og litt saft fra sitronen.
- Servering: Topp sitronpastaen med kjøttet ved servering.