Lime- og chilibakt laksefilet med potetpuré, teriyakismør og ovnsbakte ingefærgulrøtter med spinat
20-30

Lime- og chilibakt laksefilet med potetpuré, teriyakismør og ovnsbakte ingefærgulrøtter med spinat

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Potetpuré

poteter
Poteter
350 g
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Ingefærgulrøtter med spinat

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
ingefær
Ingefær
1 bit
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
spinat
Spinat
50 g

Lime- og chilibakt laksefilet

lime
Lime
1 stk
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
chiliflak
Chiliflak
1 pakke

Teriyakismør

teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 764 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en miksmaster når du lager potetpuréen for å få den ekstra luftig!

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Potetpuré: Skrell og kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl av melken, litt og litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
  3. Ingefærgulrøtter: Skrell gulrøttene, ingefæren og hvitløken. Kutt gulrøttene i to på langs, og deretter på tvers. Finhakk ønsket mengde av ingefæren og hvitløken. Fordel gulrøttene, ingefæren og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i omtrent 10 minutter.  
  4. Lime- og chilibakt laksefilet: Skyll spinaten og limen godt i kaldt vann. Riv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten. Legg laksestykkene oppå gulrøttene, og topp dem med det revne limeskallet. Krydre med chiliflakene og litt salt, og stek fisken og grønnsakene i ovnen i omtrent 12 minutter til, til laksen flaker seg ved et lett trykk med fingeren.  
  5. Teriyakismør: Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med saft fra halve limen rett før servering.