15-20
Glutenfri
Grove karbonader i fløtesaus med blomkål, og potetmos med timian
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- sukker
- salt
- pepper
Rustikk potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Karamellisert løk
Gul løk
1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Grove karbonader i fløtesaus
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
450 g
Fløtesaus (Melk, Laktose)
½ pakke
Kokte grønnsaker
Blomkål
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 911 kcal
- Fett 54 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også gratinere potetmosen med litt ost i ovnen i 10–15 minutter på 220 grader.
- Rustikk potetmos: Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).
- Karamellisert løk: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter, til den er gyllen. Tilsett ½ ss smør og en klype sukker, og stek videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Grove karbonader i fløtesaus: Varm opp en ny stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Tilsett fløtesausen, og gi det hele et raskt oppkok.
- Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del blomkålen i buketter, og skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok grønnsakene i 2–3 minutter.
- Vel bekomme!