Ovnsbakt laks med eple- og gressløkdressing, kokte poteter og stekt savoykålblanding
15-20
Glutenfri

Ovnsbakt laks med eple- og gressløkdressing, kokte poteter og stekt savoykålblanding

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Eple- og gressløkdressing

rødt eple
Rødt eple
1 stk
gressløk
Gressløk
1 bunt
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
sitron
Sitron
½ stk

Ovnsbakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
sitron
Sitron
½ stk

Stekt savoykålblanding

savoykålblanding
Savoykålblanding
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 718 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 44 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt finrevet sitronskall (kun det gule) i dressingen for ekstra god smak. Bare husk å skylle sitronen godt først.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
  2. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Eple- og gressløkdressing: Skyll eller skrell eplet, og kutt det i små terninger. Skyll og finhakk gressløken. Del sitronen i to. Bland eplet og gressløken med lettrømmen i en serveringsskål, og smak til med saften fra halve sitronen, salt og pepper.
  4. Ovnsbakt laks: Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre fisken med salt og pepper. Klem over saften fra resten av sitronen, og stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter.
  5. Stekt savoykålblanding: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålblandingen i 4–5 minutter. Bland inn 1 ss smør, og stek videre i omtrent 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
  6. Vel bekomme!