Bulgogi av kvernet storfe i hjertesalatwrap med limemarinert gulrot og rødkål, servert med chilimajones
20-30
Laktosefri

Bulgogi av kvernet storfe i hjertesalatwrap med limemarinert gulrot og rødkål, servert med chilimajones

Bulgogi betyr mat laget over åpen ild, og er en meget populær koreansk grillrett. Prøv denne friske og raske hverdagsvarianten.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • olivenolje
  • olje
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Bulgogi

gul løk
Gul løk
½ stk
kjøttdeig
Kjøttdeig
350 g
kimchiristede sesamfrø
Kimchiristede sesamfrø (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Limemarinert gulrot og rødkål

gulrot
Gulrot
1 stk
lime
Lime
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
½ ts
Olivenolje
½ ss

Tilbehør

hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
rød chili
Rød chili
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
2 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1097 kcal
  • Fett 66 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt salaten i strimler, og bland den med de limemarinerte grønnsakene. Server bulgogien og resten av tilbehøret med salaten.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Bulgogi: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 3–4 minutter, til den er gjennomstekt. Ha i løken og sesamfrøene, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett teriyakisausen, og la det hele småkoke i 3–5 minutter.
  3. Limemarinert gulrot og rødkål: Skrell og kutt gulroten i strimler på størrelse med fyrstikker, eller grovriv den på et rivjern. Del limen i to. Ha saften fra halve limen i en liten bolle, og rør inn ½ ts sukker, ½ ss olivenolje og litt salt. Tilsett gulrotstrimlene og rødkålen, og bland godt.
  4. Tilbehør: Skyll og kutt chilien i skiver. Kutt resten av limen i båter. Kutt bunnen av salatene, og skyll bladene i kaldt vann.
  5. Servering: Fyll salatbladene med risen og bulgogien, og topp med chilien og de limemarinerte grønnsakene. Server chilimajonesen, de hakkede peanøttene, resten av risen og limebåtene til retten.