Bulgogi av kvernet storfe i hjertesalatwrap med limemarinert gulrot og rødkål, servert med chilimajones
Laktosefri

Bulgogi av kvernet storfe i hjertesalatwrap med limemarinert gulrot og rødkål, servert med chilimajones

4.22 (291)
Under 30 min
12 Ingredienser
Bulgogi betyr mat laget over åpen ild, og er en meget populær koreansk grillrett. Prøv denne friske og raske hverdagsvarianten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
  • sukker
Jasminris
125 g
Gul løk
½ stk
Kjøttdeig
350 g
Kimchiristede sesamfrø
1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Gulrot
1 stk
Lime
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
½ ts
Olivenolje
½ ss
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Rød chili
1 stk
Hjertesalat
2 stk
Chilimajones
75 g
(Egg, Sennep)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1094 kcal
Fett:
66 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt salaten i strimler, og bland den med de limemarinerte grønnsakene. Server bulgogien og resten av tilbehøret med salaten.

 Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 3–4 minutter, til den er gjennomstekt. Ha i løken og sesamfrøene, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett teriyakisausen, og la det hele småkoke i 3–5 minutter.
 Skrell og kutt gulroten i strimler på størrelse med fyrstikker, eller grovriv den på et rivjern. Del limen i to. Ha saften fra halve limen i en liten bolle, og rør inn ½ ts sukker, ½ ss olivenolje og litt salt. Tilsett gulrotstrimlene og rødkålen, og bland godt.
 Skyll og kutt chilien i skiver. Kutt resten av limen i båter. Kutt bunnen av salatene, og skyll bladene i kaldt vann.
 Fyll salatbladene med risen og bulgogien, og topp med chilien og de limemarinerte grønnsakene. Server chilimajonesen, de hakkede peanøttene, resten av risen og limebåtene til retten.  
Vel bekomme!