Svinemedaljonger med sellerirotpuré, ovnsbakte poteter med grønnkål og eple, servert med fløtesaus
Glutenfri

Svinemedaljonger med sellerirotpuré, ovnsbakte poteter med grønnkål og eple, servert med fløtesaus

4.33 (323)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Rødt eple
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Melk
½ dl
(Melk)
Smør
½ ss
(Melk)
Marinert ytrefilet av svin
300 g
Timian
1 bunt
Fløtesaus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
611 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
49 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt selleriroten i biter og stek den i ovnen sammen med potetene.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
 Skyll og kutt potetene i fire jevnstore biter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene og hvitløken midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
 Kutt eplet i fire, og deretter i tynne båter. Bland eplebåtene og grønnkålen med potetene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
 Skrell og kutt selleriroten i jevnstore biter. Kok selleriroten i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til den er gjennomkokt. Sil vannet av selleriroten, og ha den tilbake i kjelen. Kjør selleriroten og ½ ss smør til en puré med en stavmikser. Spe på med ½ dl melk, litt etter litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
 Skjær kjøttet i 4 jevnstore stykker, og press hvert stykke forsiktig sammen. Finhakk halvparten av timianen. Krydre kjøttet med timianen, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i 3 minutter før servering. 
Ha fløtesausen i stekepannen du stekte kjøttet i, og kok opp på middels varme under omrøring. Ta pannen av varmen.
Vel bekomme!