Krydderstekt kyllingbryst med ovnsbakt søtpotetrisotto, crispy grønnkål og stekesjy
30-45
Glutenfri
Laktosefri

Krydderstekt kyllingbryst med ovnsbakt søtpotetrisotto, crispy grønnkål og stekesjy

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • vann
  • smør
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt søtpotet og crispy grønnkål

søtpotet
Søtpotet
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g

Risotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
risottoris
Risottoris
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
4½ dl

Krydderstekt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 671 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 88 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakt søtpotet: Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Legg dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetterningene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. 
  3. Risotto: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, hønsebuljongen, 1 ss eddik og 4½ dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør i risen av og til. 
  4. Krydderstekt kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kyllingen på brettet med søtpoteten, krydre med kryddermiksen, og stek videre i ovnen i 10–12 minutter, eller til søtpoteten er mør, og kyllingen er gjennomstekt. Hvis du bruker et steketermometer, skal kyllingen ha en kjernetemperatur på 68 grader. La kyllingen hvile i 4–5 minutter, og skjær den i skiver før servering.  
  5. Crispy grønnkål: Skyll grønnkålen og finhakk hvitløken. Ha hvitløken og grønnkålen i en skål, og kna inn litt olje og salt. Fordel kålen på den ene siden av stekebrettet sammen med kyllingen og søtpoteten når det gjenstår 4–5 minutter av steketiden, og stek videre til kålen er sprø.
  6. Stekesjy: Ha ½ dl vann i stekepannen du stekte kyllingen i, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og 1 ss soyasaus.  
  7. Søtpotetrisotto: Riv Grana Padano-osten på den fine siden av et rivjern. Ha 1 dl av de ovnsbakte søtpotetterningene over i en skål, og mos det sammen med den revne osten. Bland den moste søtpoteten inn i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper.