15-20
Glutenfri
Laktosefri
Hoisinglasert ytrefilet av svin, servert med mangosalat og jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
125 g
Hoisinglasert ytrefilet av svin
Lime
½ stk
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Marinert ytrefilet av svin
300 g
Olje
2 ss
Mangosalat
Restaurantsalat
50 g
Agurk
½ stk
Mango
1 stk
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 689 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kjøttet er på sitt tykkeste, og stek det i ovnen til kjernetemperaturen ligger på mellom 62–65 grader. La kjøttet hvile i 5–10 minutter før servering.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Hoisinglasert ytrefilet av svin: Finriv litt av skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Rør sammen hoisinsausen, saften fra halve limen, skallet fra limen og 2 ss olje i en skål. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.
- Hoisinglasert ytrefilet av svin, fortsettelse: Ha kjøttet over i en ildfast form, og stek det midt i ovnen i 8–12 minutter (se tips). Pensle kjøttet med hoisinsausen 2 ganger i løpet av steketiden. La kjøttet hvile i 3–4 minutter før servering.
- Mangosalat: Skyll salaten og agurken. Skrell og kutt mangoen i terninger. Kutt agurken i terninger. Bland salaten, agurken og mangoen i en serveringsskål, og smak til med saften fra limen, salt og pepper.
- Servering: Skjær kjøttet i skiver før servering. Server sjyen fra den ildfaste formen til retten.