15-20
Laktosefri
Soyaglasert kylling og stekt grønnsaksris, med chilimajones og lime
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Stekt grønnsaksris
Jasminris
125 g
Gulrot
1 stk
Gul løk
½–1 stk
Mais
½–1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Soyaglasert kylling
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Tilbehør
Lime
1 stk
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1052 kcal
- Fett 61 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke har en stor stekepanne, er det lurt å steke risen i to omganger for å enklere få en fin stekeskorpe.
- Stekt grønnsaksris: Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned et par minutter på koketiden.
- Stekt grønnsaksris, fortsettelse: Skrell gulroten og løken. Kutt gulroten i små terninger, og grovhakk løken. Sil laken av maisen.
- Soyaglasert kylling: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Tilsett den kinesiske wok- og dippsausen, og kok opp. La den soyaglaserte kyllingen stå på lav varme frem til servering.
- Stekt grønnsaksris, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrotterningene i 2–3 minutter, eller til de så vidt er møre. Tilsett løken, ønsket mengde av ingefærblandingen, edamamebønnene og maisen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha grønnsakene over på et fat. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek risen i 3–4 minutter, til den er lett gyllen (se tips). Ha grønnsakene tilbake i pannen, og bland dem sammen med risen. Smak til med salt og pepper.
- Servering: Kutt limen i båter, og server limebåtene og chilimajonesen til retten.