Torsk med ovnsbakte gulrøtter og grønnkål, kokte poteter og smørsaus
15-20
Glutenfri

Torsk med ovnsbakte gulrøtter og grønnkål, kokte poteter og smørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • olje
  • salt

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Ovnsbakte gulrøtter og grønnkål

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
grønnkål
Grønnkål
50 g

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke

Torskefilet

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
375 g
Vann
1 l
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 607 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 42 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme sausen direkte i en kjele, og eventuelt tilsette litt finhakkede urter, som f.eks persille, gressløk eller dill.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann.
  2. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakte gulrøtter og grønnkål: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 8–10 minutter. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek grønnsakene i ovnen i 5 minutter til.
  4. Smørsaus: Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).
  5. Torskefilet: Skru ned temperaturen på platen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i vannet, og la den trekke i 8–10 min, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Smak til med salt og pepper.
  6. Vel bekomme!