15-20
Glutenfri
Torsk med ovnsbakte gulrøtter og grønnkål, kokte poteter og smørsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- olje
- salt
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Ovnsbakte gulrøtter og grønnkål
Gulrøtter
400 g
Grønnkål
50 g
Smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke
Torskefilet
Torskefilet (Fisk)
375 g
Vann
1 l
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 607 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 42 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også varme sausen direkte i en kjele, og eventuelt tilsette litt finhakkede urter, som f.eks persille, gressløk eller dill.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte gulrøtter og grønnkål: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 8–10 minutter. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek grønnsakene i ovnen i 5 minutter til.
- Smørsaus: Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).
- Torskefilet: Skru ned temperaturen på platen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i vannet, og la den trekke i 8–10 min, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Smak til med salt og pepper.
- Vel bekomme!