Kylling tikka masala med kachumbersalat og hvitløksnan
20-30

Kylling tikka masala med kachumbersalat og hvitløksnan

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • olje

Basmatis

basmatiris
Basmatiris
125 g

Kylling tikka masala

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
75 g
tikka masala-paste
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
½ glass
tomatpuré
Tomatpuré
1 ss
rødløk
Rødløk
½ stk
kremfløte
Kremfløte (Melk, Laktose)
1½ dl

Kachumbersalat

rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
rød chili
Rød chili
½ stk
koriander
Koriander
½–1 bunt
lime
Lime
1 stk

Hvitløksnan

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
nanbrød
Nanbrød (Hvete)
1 stk
Smør (Melk)
1 ts

Tilbehør

raita
Raita (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1097 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 107 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødet kan ristes i en brødrister hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen. Del et hvitløksfedd i to, og gni det over brødet når det er ferdigstekt. Det gir en god og mild hvitløkssmak.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Kylling tikka masala: Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Ha kyllingen, yoghurten, tikka masala-pasten og 1 ss av tomatpuréen i en brødpose. Sørg for å blande det godt. Skrell og finhakk rødløken.
  4. Kachumbersalat: Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Del chilien i to på langs, fjern frøene, og finhakk den. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha tomaten, agurken og halvparten av rødløken i en serveringsskål, og vend inn chilien, korianderen og saft fra limen. Smak til med salt og pepper. 
  5. Kylling tikka masala, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i resten av rødløken, og stek videre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett kremfløten, kok opp, og la det småkoke i omtrent 1 minutt. Om gryten trenger mer væske kan du tilsette mer av fløten. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.  
  6. Hvitløksnan: Skrell og finhakk hvitløken. Fordel 1 ts smør og den finhakkede hvitløken på nanbrødet, og tilbered den som anvist på pakken.
  7. Tilbehør: Server raitaen til retten.