20-30
Glutenfri
Laktosefri
Honning- og chipotleglasert laksefilet med grillede poteter, pico de gallo og guacamole
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- fisk
Basisvarer
- olje
- olivenolje
- salt
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Grillede poteter
Poteter
350 g
Mexican BBQ (Sulfitt)
1 pakke
Olje
1 ss
Pico de gallo
Tomat
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Koriander
½–1 bunt
Olivenolje
1 ss
Honning- og chipotleglasert laksefilet
Lime
½ stk
Chipotlemiks
½-1 pakke
Honning
1 pakke
Laksefilet (Fisk)
300 g
Olje
1 ss
Servering
Lime
½ stk
Ruccola
50 g
Guacamole
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 694 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 45 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.
- Grillede poteter: Skyll og kutt potetene i fire. Ha 1 ss olje, det meksikanske grillkrydderet og litt salt over potetene, og pakk dem inn i aluminiumsfolie. Grill dem over den direkte varmen, under lokk, i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Pico de gallo: Skyll tomaten og chilien. Kutt tomaten i små terninger, kutt chilien i skiver, og skrell og finhakk løken. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen tomaten, chilien, løken, korianderen, 1 ss olivenolje og litt salt i en bolle.
- Honning- og chipotleglasert laksefilet: Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Pisk sammen 1 ss olje, chipotlemiksen, litt salt, honningen, limeskallet og saft fra halve limen i en bolle. Vend fisken i marinaden.
- Honning- og chipotleglasert laksefilet, fortsettelse: Grill fisken over den direkte varmen i 2–3 minutter, til den har jevne grillstriper. Flytt fisken over til den indirekte varmen, og grill den i 4–5 minutter til, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Servering: Kutt resten av limen i båter. Skyll ruccolaen, og server den, limebåtene og guacamolen til retten.