Laks i rød currysaus med wokkede grønnsaker og eggenudler, toppet med limemarinerte reker
20-30
Laktosefri

Laks i rød currysaus med wokkede grønnsaker og eggenudler, toppet med limemarinerte reker

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • skalldyr,
  • fisk,
  • hvete,
  • peanøtter

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • olje

Wokkede grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk

Laks i rød currysaus

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
rød currypaste
Rød currypaste
¼–½ pakke
Sukker
½ ts

Eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Limemarinerte reker

lime
Lime
½ stk
reker
Reker (Skalldyr)
100 g
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Sukker
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 906 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt finhakket koriander med rekene hvis du liker det.

  1. Wokkede grønnsaker: Skrell og kutt gulroten i strimler. Skyll og del pak choyen i grove biter.
  2. Laks i rød currysaus: Skjær fisken i terninger, og krydre den med litt salt. Kok opp kokosmelken og ønsket mengde av currypasten under omrøring. La currysausen småkoke i 5–10 minutter, til den har tyknet litt. Tilsett ½ ts sukker, og smak til med mer av currypasten. La fisken trekke i currysausen i 2–3 minutter før servering.
  3. Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
  4. Wokkede grønnsaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten og pak choyen i 2–3 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt er sprø. Smak til med litt salt. Vend inn eggenudlene, eller server dem ved siden av.
  5. Limemarinerte reker: Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Rør sammen limeskallet, saften fra halve limen og ½ ts sukker i en skål. Vend inn rekene og de hakkede peanøttene (se tips).
  6. Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.
  7. God middag!