20-30
Laktosefri
Laks i rød currysaus med wokkede grønnsaker og eggenudler, toppet med limemarinerte reker
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- skalldyr,
- fisk,
- hvete,
- peanøtter
Basisvarer
- sukker
- salt
- olje
Wokkede grønnsaker
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Laks i rød currysaus
Laksefilet (Fisk)
300 g
Kokosmelk
1 liten boks
Rød currypaste
¼–½ pakke
Sukker
½ ts
Eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Limemarinerte reker
Lime
½ stk
Reker (Skalldyr)
100 g
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Sukker
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 906 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 59 g
- Protein 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt finhakket koriander med rekene hvis du liker det.
- Wokkede grønnsaker: Skrell og kutt gulroten i strimler. Skyll og del pak choyen i grove biter.
- Laks i rød currysaus: Skjær fisken i terninger, og krydre den med litt salt. Kok opp kokosmelken og ønsket mengde av currypasten under omrøring. La currysausen småkoke i 5–10 minutter, til den har tyknet litt. Tilsett ½ ts sukker, og smak til med mer av currypasten. La fisken trekke i currysausen i 2–3 minutter før servering.
- Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Wokkede grønnsaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten og pak choyen i 2–3 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt er sprø. Smak til med litt salt. Vend inn eggenudlene, eller server dem ved siden av.
- Limemarinerte reker: Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Rør sammen limeskallet, saften fra halve limen og ½ ts sukker i en skål. Vend inn rekene og de hakkede peanøttene (se tips).
- Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.
- God middag!