Kylling tinga på tostada med bønnedipp og salsa verde
30-45

Kylling tinga på tostada med bønnedipp og salsa verde

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • olje
  • pepper
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)

Kylling tinga

gul løk
Gul løk
½ stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
lime
Lime
¼ stk
Sukker
2 ts

Bønnedipp

svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
lime
Lime
¼ stk
tomatsalsa
Tomatsalsa
1 pakke
red rub-krydder
Red rub-krydder
1 pakke

Tostadas

tortillalefser
Tortillalefser (Hvete)
2 stk

Tilbehør

fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
gul løk
Gul løk
½ stk
lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
1 bunt
salsa verde
Salsa verde
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 996 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 64 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan varme tortillaene på vanlig måte, og lage en wrap istedenfor å steke dem i ovnen.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Kylling tinga: Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen, løken og chipotlemiksen i omtrent 2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, ingefærblandingen og hønsebuljongen. Kok opp, sett ned varmen til middels lav varme, og la kyllingen småkoke i 20 minutter. Smak til med saft fra limen, 2 ts sukker, salt og pepper. Riv kyllingen fra hverandre med to gafler. 
  3. Bønnedipp: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Del limen i to. Ha bønnene, tomatsalsaen og red rub-krydderet i en egnet beholder, og miks det sammen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Smak til med saft fra limen, salt og pepper. 
  4. Tostadas: Kutt tortillaene i 6 trekanter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek tortillaene i ovnen i 4–5 minutter, og avkjøl dem på rist. 
  5. Tilbehør: Smuldre fetaoasten i en skål. Skrell og finhakk løken. Kutt resten av limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen.
  6. Servering: Topp tostadaene med bønnedippen, kylling tingaen, fetaosten, løken, korianderen og salsa verden. Press over litt saft fra limen.