Helstekt ytrefilet av svin med grillede grønnsaker og nektarin- og fetaostsalat med valnøtter
20-30
Glutenfri

Helstekt ytrefilet av svin med grillede grønnsaker og nektarin- og fetaostsalat med valnøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • valnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Helstekt ytrefilet av svin

marinert ytrefilet av svin
Marinert ytrefilet av svin
300 g
Olje
1 ss

Grillede grønnsaker

maiskolber
Maiskolber
2 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
Olje
1 ss

Nektarin- og fetaostsalat med valnøtter

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
nektarin
Nektarin
1 stk
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter)
1 pakke
restaurantsalat
Restaurantsalat
100 g
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 879 kcal
  • Fett 52 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dårlig vær? Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Stek kjøttet og grønnsakene på høy varme i en stekepanne eller grillpanne med litt olje. Etterstek kjøttet i ovnen, til det har en kjernetemperatur på 68 grader.

  1. Helstekt ytrefilet av svin: Tørk kjøttet lett, og gni det inn med litt salt og 1 ss olje. Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm. 
  2. Grillede grønnsaker: Del maiskolbene i 3. Skyll, rens og kutt paprikaen i to på langs. Bland sammen maisen, paprikaen, 1 ss olje, litt salt og pepper i en bolle. 
  3. Helstekt ytrefilet av svin, fortsettelse: Grill kjøttet på alle sider, over den direkte varmen, i omtrent 10 minutter, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet over på den indirekte varmen. Grill det i omtrent 15 minutter, til det er gjennomstekt, eller har en kjernetemperatur på 68–70 grader. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering.
  4. Grillede grønnsaker, fortsettelse: Grill grønnsakene over den direkte varmen i omtrent 10 minutter, til de har en jevn grilloverflate. 
  5. Nektarin- og fetaostsalat med valnøtter: Skrell og kutt løken i skiver. Skyll og del nektarinen i båter. Grovhakk valnøttene. Ha løken, nektarinen, valnøttene og salaten i en serveringsskål, og bland inn sennepsvinaigretten. Smuldre over fetaosten.