Gyros med krydderfries, varme multibrød, syrlig kålsalat, agurk, rødløk og urtedressing
4.21 (214)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- hvitvinseddik
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Hodekål
100 g
Oregano
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Grillet gyroskjøtt
250 g
Rustikke multibrød
2 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Urtedressing
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 783 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 76 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner gjerne løken sammen med kålen for ekstra smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 25 minutter. Snu potetene en gang underveis i steketiden. Vend inn ønsket mengde av den røkte chilimixen når potetene er ferdigstekt.
Kutt kålen i så tynne strimler du klarer med en skarp kniv eller mandolin. Ha kålen i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje, 1 ss hvitvinseddik, oreganokrydderet og litt salt.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter.
Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
Skyll agurken, og skrell løken. Kutt agurken i tynne skiver, og løken i ringer. Server agurkskivene, løkringene og urtedressingen til retten.
God middag!