Glutenfri
Stekt ørret
med agurksalat, kokte poteter og urtedressingNy oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Småpoteter
300 g
Agurk
½–1 stk
Reddiker
1 pakke
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Lettrømme
150 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Ørretfilet
250 g
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 524 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 35 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fordel laksen i en smurt ildfast form, krydre den med salt og pepper, og stek fisken i ovnen i 10–12 minutter på 180 grader.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bland agurken og reddikene sammen i en skål, og vend inn saften fra halve sitronen, 1 ts sukker, litt salt og pepper.
Bland rømmen og kryddermiksen sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper underveis i stekingen.
Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten.
Vel bekomme!