Kylling satay med frisk mangosalsa og jasminris
15-20
Laktosefri

Kylling satay med frisk mangosalsa og jasminris

Syrlig lime, frisk mangosalsa og kylling i en fyldig sataysaus. Denne velkjente sør-asiatiske retten er både spennende og smakfull.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Kylling satay

rødløk
Rødløk
½ stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Sataysaus (Peanøtter)
½ glass

Mangosalsa

rødløk
Rødløk
½ stk
agurk
Agurk
½ stk
mango
Mango
1 stk
kimchiristede sesamfrø
Kimchiristede sesamfrø (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 792 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis sweet chili-sausen blir for sterk for de minste, kan den heller serveres til retten.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kylling satay: Skrell og kutt den halve rødløken i skiver. Skjær kyllingen i store terninger. Behold gjerne fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
  3. Kylling satay, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken og kyllingen i omtrent 5 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Tilsett sataysausen, og la kylling satayen småkoke i 2–3 minutter. 
  4. Mangosalsa: Skrell og finhakk resten av rødløken. Skyll agurken. Skjær skallet av mangoen. Kutt mangoen og agurken i terninger. Bland rødløken, agurken, mangoen, sesamfrøene og sweet chili-sausen i en serveringsskål (se tips). Smak til med saften fra den halve limen og litt salt.
  5. Tilbehør: Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.