Stekt torskefilet med dampet kål, asparges og reddik, servert med brunet smør med sitron
20-30
Glutenfri
Laktosefri

Stekt torskefilet med dampet kål, asparges og reddik, servert med brunet smør med sitron

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Stekt torskefilet

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
375 g
Smør (Melk)
1 ss

Dampede grønnsaker

asparges
Asparges
250 g
reddiker
Reddiker
1 pakke
finsnittet hodekål
Finsnittet hodekål
150 g
Vann
1 dl

Brunet smør med sitron

sitron
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
2–3 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 466 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 38 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan pakke torsken og grønnsakene inn i aluminiumsfolie, og tilberede på grillen hvis været tillater det.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Stekt torskefilet: Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken mens den steker.
  3. Dampede grønnsaker: Kutt bunnene av aspargesene, og kutt dem i skiver på skrå. Skyll og kutt reddikene i 4 skiver. Ha aspargesene, reddikene og kålen i en kjele, og ha over 1 dl vann. Krydre med litt salt, og damp grønnsakene under lokk i 2–3 minutter.    
  4. Brunet smør med sitron: Del sitronen i båter. Ha 2–3 ss smør i en kjele, og smelt det på middels høy varme. La smøret stå til det er nøttebrunt, og ta det av varmen. Klem over saften fra halve sitronen.
  5. Tilbehør: Server resten av sitronbåtene til retten.
  6. Vel bekomme!