20-30
Glutenfri
Laktosefri
Stekt torskefilet med dampet kål, asparges og reddik, servert med brunet smør med sitron
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- salt
- pepper
- olje
Kokte poteter
Poteter
350 g
Stekt torskefilet
Torskefilet (Fisk)
375 g
Smør (Melk)
1 ss
Dampede grønnsaker
Asparges
250 g
Reddiker
1 pakke
Finsnittet hodekål
150 g
Vann
1 dl
Brunet smør med sitron
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
2–3 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 466 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 38 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan pakke torsken og grønnsakene inn i aluminiumsfolie, og tilberede på grillen hvis været tillater det.
- Kokte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Stekt torskefilet: Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken mens den steker.
- Dampede grønnsaker: Kutt bunnene av aspargesene, og kutt dem i skiver på skrå. Skyll og kutt reddikene i 4 skiver. Ha aspargesene, reddikene og kålen i en kjele, og ha over 1 dl vann. Krydre med litt salt, og damp grønnsakene under lokk i 2–3 minutter.
- Brunet smør med sitron: Del sitronen i båter. Ha 2–3 ss smør i en kjele, og smelt det på middels høy varme. La smøret stå til det er nøttebrunt, og ta det av varmen. Klem over saften fra halve sitronen.
- Tilbehør: Server resten av sitronbåtene til retten.
- Vel bekomme!