20-30
Sitruskrydret kyllingbryst med hvitløksbakte gulrøtter, karrisaus og potetmos
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetmos
Poteter
350 g
Lettmelk (Melk, Laktose)
1 dl
Smør (Melk)
1 ss
Hvitløksbakte gulrøtter med grønnkål og appelsin
Gulrøtter
400 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Grønnkål
50 g
Appelsin
1 stk
Sitruskrydret kyllingbryst
Kyllingbryst med skinn
420 g
Sitruskrydder
1 pakke
Karrisaus
Karri
½–1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 695 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 61 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetmos: Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Hvitløksbakte gulrøtter med grønnkål og appelsin: Skrell gulrøttene hvis du vil, og del dem i fire på langs. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel gulrotstavene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend inn grønnkålen når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden. Skrell og kutt appelsinen i terninger, og bland den med grønnsakene før servering.
- Sitruskrydret kyllingbryst: Tørk kyllingen med kjøkkenpapir, og krydre den med sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu den, og stek den i 2–3 minutter til. Legg kyllingen på brettet sammen med gulrøttene, og stek den i omtrent 12 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kyllingen hvile i romtemperatur i omtrent 5 minutter før du skjærer den i skiver.
- Karrisaus: Smelt 1 ss smør i stekepannen du stekte kyllingen i, og pisk inn karrien og 1 ss hvetemel. Ha i buljongen og omtrent 2½ dl melk under omrøring, og gi det hele et oppkok. Smak til med salt og pepper, og ha eventuelt i litt vann dersom sausen er for tykk.