Maistortillaer med middagsost fra Røros, chipotlestekt sopp og maiskrem
20-30
Glutenfri

Maistortillaer med middagsost fra Røros, chipotlestekt sopp og maiskrem

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • smør
  • melk
  • salt
  • olje
  • aluminiumsfolie
  • pepper

Tomat- og løksalsa

tomat
Tomat
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss

Agurkstaver

agurk
Agurk
½ stk

Maiskrem

maiskorn
Maiskorn
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
½ dl

Chipotlestekt sopp

sjampinjong
Sjampinjong
200 g
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke

Maistortillaer

maistortillaer
Maistortillaer
10 stk

Crispy middagsost

maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
middagsost
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 545 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med syltet jalapeño hvis du vil.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Tomat- og løksalsa: Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen tomatterningene, løken og halvparten av korianderen i en skål. Smak til med saften fra halve limen, 1 ss olivenolje og salt.
  3. Agurkstaver: Skyll og kutt ønsket mengde av agurken i tynne staver, og ha stavene i en skål.
  4. Maiskrem: Sil laken av maisen, og ha maisen, ½ ss smør og ½ dl melk i en kjele. Kok opp på middels varme under omrøring. Skru av varmen, og kjør maisen til en grov krem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Legg lokk på kjelen, så kremen holder seg varm frem til servering.
  5. Chipotlestekt sopp: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Skru ned varmen til middels varme, og ha i chipotlemiksen og litt salt. Stek det hele i 1–2 minutter. Hold soppen varm frem til servering.
  6. Maistortillaer: Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter.
  7. Crispy middagsost: Ha maisstivelsen på en tallerken, og vend osten i den. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek osten i omtrent 3 minutter på hver side. Snu den forsiktig med en stekespade. Pass at osten ikke svir seg. Del den i fire når den er litt avkjølt.
  8. Tilbehør: Del resten av limen i båter, og server båtene og resten av korianderen til retten.