Kremet pasta med kylling, purre og sitron, servert med grønnkålchips
20-30

Kremet pasta med kylling, purre og sitron, servert med grønnkålchips

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Grønnkålchips

strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
150–200 g

Grønnsaksblanding

purre
Purre
1 stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
1 stk

Kylling

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g

Kremet pastasaus

kremfløte
Kremfløte (Melk, Laktose)
1½ dl
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
grønne erter
Grønne erter
125 g
sitron
Sitron
½ stk

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1372 kcal
  • Fett 50 g
  • Karbohydrater 158 g
  • Protein 72 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 150 grader.
  2. Grønnkålchips: Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø.
  3. Linguine: Tilbered ønsket mengde av pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før du siler pastaen.
  4. GrønnsaksblandingSkyll purren. Ta av det ytterste laget, og kutt purren i skiver. Skrell og finhakk hvitløken.
  5. Kylling: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper. Legg kyllingen over på et skjærebrett, og la den hvile i et par minutter før du skjærer den i strimler. 
  6. Kremet pasta: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek purren og hvitløken i 3–5 minutter, til purren er blank. Ha i kremfløten, grønnsaksbuljongen og ertene. Kok opp, og la det småkoke på lav varme i 2–3 minutter, til fløten har tyknet litt. Skyll sitronen, og finriv litt av sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Smak til med salt, pepper, skallet og saften fra sitronen. Ikke la sausen koke etter sitronsaften er tilsatt, da kan den sprekke. 
  7. Kremet pasta, fortsettelse: Vend grønnsaksblandingen inn i pastaen og pastavannet. Ha i kyllingen, eller server den til retten.
  8. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Topp pastaen med osten og grønnkålchipsen, og server sitronbåtene til retten.