Kremet pasta med kylling
purre og sitron, servert med grønnkålchipsNy oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pastavann
- pepper
- salt
Strimlet grønnkål
50 g
Linguine
200 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Purre
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kokestabil matfløte
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grønne erter
1 pakke
Sitron
½ stk
Pastavann
1 dl
Sitron
½ stk
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 869 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 87 g
- Protein:
- 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet.
Snitt purren på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper. Legg kyllingen over på en tallerken, og la den hvile i et par minutter før du skjærer den i strimler.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek purren og hvitløken i 3–5 minutter, til purren er blank. Ha i fløten, grønnsaksbuljongen og ertene. Kok opp og la det småkoke på lav varme i omtrent 2 minutter, til fløten har tyknet litt. Skyll sitronen og finriv litt av sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Smak til med salt, pepper, skallet og saften fra sitronen. Ikke la sausen koke etter sitronsaften er tilsatt, da kan den sprekke.
Vend den ferdigkokte pastaen inn med fløtesausen, og spe med pastavannet til ønsket konsistens. Ha i kyllingen, eller server den på siden.
Kutt resten av sitronen i båter. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Topp pastaen med osten og grønnkålchipsen, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!